U trendu

SAD: Porodica ubijenog Voltera Valasa optuÅžuje policiju

FILADELFIJA – Porodica Afroamerikanca Voltera Volasa (27), koga je policija u Filadelfiji ubila poÅĄto je na njega ispalila viÅĄe od 10 hitaca, pozvala je hitnu pomoć da mu pomogne tokom epizode psihičkog rastrojstva, a ne policiju, izjavila je u utorak zastupnica porodice Å aka DÅžonson novinarima okupljenim ispred porodične kuće Volasovih.

Osim toga, Volasova supruga je u drugom stanju i trebalo bi da se porodi ovih dana, potvrdila je DÅžonsonova, preneo je AP.

Policijski inspektor Frenk Vanore izjavio je ranije da je policija u ponedeljak primila poziv za intervenciju zbog muÅĄkarca koji je, naoruÅžan noÅžem, urlao.

Dva policajca koja su izaÅĄla na lice mesta ispalili su svaki po najmanje sedam metaka u njega, ali inspektor nije mogao da potvrdi sa koliko metaka je pogođen nastradali Volas.

Otac ubijenog potvrdio je da je njegov sin imao psihičke probleme i upitao se zbog čega policija nije koristila tizer umesto bojeve municije.

Identit i rasa policajaca koji su usmrtili Valasa nisu obelodanjeni, ali je policijski komesar Denijel Outlo izjavio da nisu imali tizer, kao i da je policija traÅžila sredstva za nabavku takve opreme.

Volas je ubijen u policijskoj akciji u ponedeljak oko 16 časova po lokalnom vremenu, a ubistvo je snimio kamerom jedan slučajni prolaznik i objavio snimak na druÅĄtvenim mreÅžama, a i nekoliko svedoka je potvrdilo da je policija bez potrebe ispalila previÅĄe metaka.

Tokom demonstracija izazvanih ovim policijskim ubistvom u Filadelfiji, snage reda su uhapsile najmanje 91 lice, a prema policijskim izveÅĄtajima 30 policajaca je povređeno tokom protesta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoÅĄalji komentar