U trendu

Satanisti podržali zabranu abortusa u Teksasu

BOSTON – Grupa satanista podržala je novi zakon protiv abortusa u američkoj državi Teksas.

Satanistički hram religiozne grupa koja se nalazi u Salemu, u državi Masačusets, priključio se zakonu kojim se zabranjuje abortus posle šest nedelja i omogućava svakome da podnese tužbu vrednu 10.000 dolara protiv onih prekrše zakon, preneo je „Njujork post“.

Organizacija je tražila od Američke agencije za lekove da obezbedi tablete protiv trudnoće njihovim članovima u Teksasu, objavio je „San Antonio Karent“.

Satanisti, čiji je cilj da se „privuče pažnja i podstaknu ljudi da preispitaju strahove i percepcije“, kao i „označavanje religioznog licemerja i zadiranje u verske slobode“, navodno su citirali Zakon o obnovi verskih sloboda, kojim se dozvoljava američkim starosedeocima da koriste drogu tokom religioznih ceremonija.

„Siguran sam da će teksaški generalni tužilac Ken Pakston, koji provodi dobar deo vremena sastavljajući pres objave o religioznim slobodama u drugim državama, biti ponosan da vidi da će teksaški zakon o verskoj slobodi, koji on tako glasno zagovara, sprečiti buduće abortuse. Vladina suvišna ograničenja imaju samo za cilj da osramote i uznemiravaju sve one traže abortus“, izjavio je suosnivač hrama, Lusijen Grejvs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.