U trendu

SAD: Smrtonosna mećava u Bafalu, stradalo najmanje 13 ljudi

NJUJORK – Najgora mećava u poslednjih 45 godina pogodila je za vikend grad Bafalo u državi Njujork, a u njoj nje stradalo najmanje 13 ljudi.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da raste, jer su se tek danas stekli vremeneski uslovi da spasilačke službe u punom kapacitetu otkrivaju tela preminulih u smetovima snega i automobilima na putu.

Smrtonosna mećava je započela u petak i trajala tokom božićnih praznika, a obilne snežne padavine su bile propraćene izuzetno niskim temperaturama, prenosi Rojters.

Bafalo se nalazi na obali jezera Iri blizu granice sa Kanadom, a specifična lokalna klima je doprinela tome da posledice vremenskih nepogoda ovde budu još gore nego u drugim delovima SAD koje su takođe zahvatile zimske oluje i mećave.

Vremenska prognoza ne sluti na dobro, jer se očekuje da posle današnjeg kratkog zatišja sneg opet počne da pada u utorak.

Guvernerka države Njujork Keti Hočul izjavila je da je ovo katastrofa koja se dešava jednom u životu i koja će verovatno ući u istoriju kao „Mećava 22“.

Najsnažija mećava u istoriji zadesila je Bafalo 1977. godine, kada je ubila skoro 30 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar