U trendu

SAD: Sporazum o dokumentima korak ka normalizaciji odnosa

VAŠINGTON – Sjedinjene Države podržavaju sporazum o ulazno-izlaznim dokumentima između Kosova i Srbije i vide ga kao važan korak napred ka normalizaciji odnosa „zasnovanih na međusobnom priznanju“, rečeno je Glasu Amerike u Stejt departmentu povodom dogovora o dokumentima koji su postigle dve strane.

U odgovoru portparola Stejt departmenta, rečeno je da je sporazum o ulazno/izlaznim dokumentima primer efikasne primene dijaloga za rešavanje sporova i napredak i da dijalog za Beograd i Prištinu predstavlja mehanizam čija je svrha postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa.

Istaknuto je da je postizanje rešenja posredstvom dijaloga ključno za obe zemlje na njihovom putu ka evropskim integracijama.

„Na osnovu posvećenosti obe strane i napornog rada specijalnog izaslanika Evropske unije, ohrabrujemo Srbiju i Kosovo da se više angažuju i u miru krenu napred“, rečeno je u odgovoru Stejt departmenta Glasu Amerike.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj objavio je u subotu da su Beograd i Priština postigli dogovor o ličnim dokumentima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar