U trendu

SAD: Venecuelanski Suhoj se opasno približio našem EP-3

KARAKAS – Američke vlasti saopštile su da se jedan venecuelanski borbeni avion opasno približio američkom lovcu u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Kariba i tako ugrozio bezbednost posade američke letelice.

Južna komanda američke vojske navela je da je ovim potezom Venecuele pokazano nesmotreno ponašanje venecuelanskog predsednuka Nikolasa Madura, čija vlada, s druge strane, optužuje Vašington za kršenje međunarodnog prava, preneo je u nedelju AP.

Kako se navodi u saopštenju vojske SAD, američki EP-3 je bio u multinacionalno odobrenoj misiji kada mu se venecuelanski Suhoj SU-30 opasno približio.

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopes je rekao da je američki avion ušao u venecuelanski vazdušni prostor bez prethodnog nagoveštaja, ugrozivši tako komercijalni avio-saobraćaj sa glavnog aerodroma u zemlji.

Odnosi dve zemlje su već duže vreme veoma zategnuti, jer SAD otvoreno podržavaju lidera venecuelanske opozicije Huana Gvaida, koji želi da Madura svrgne s vlasti, podseća agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar