Šale Trampa i moskovskog izaslanika UN: gde je „Ruska soba“

VAŠINGTON – Moskovski izaslanik pri Ujedinjenim nacijama našalio se s predsednikom SAD Donaldom Trampom nakon obilaska Bele kuće.

Njih dvoje su tokom obilaska rezidencije američkog predsednika razgovarali o tekućem sporu oko vize, prenosi Raša tudej.

Kako piše ovaj portal, Vasilij Nebenzja je u četvrtak bio u obilasku Bele kuće u okviru prijema, koji je predsednik Tramp priredio da obeleži početak rotacione vlasti u Americi.

Ruski diplomata zahvalio je Trampu na gostoprimstvu, ali je imao jednu ozibljnu kritiku prema Beloj kući.

„Videli smo Kinesku sobu, ali Rusku sobu još nismo videli“, rekao je Nebenzja američkom lideru, dodajući da je možda u „rezidenciji“ to bila „glavna tajna“.

Ne propuštajući priliku da nastavi šalu i odgovori, Tramp je rekao: „Oh, dobro, mi ćemo se morati pobrinuti za to.“, prenosi B92.net

Međutim, prijateljski razgovor bio je praćen ozbiljnijim poslovima.

Nebenzja je takođe pritisnuo Trampa pitanjem o ruskim delegatima u Generalnoj skupštini UN-a kojima neće biti izdate vize za obavljanje njihovih dužnosti u Sjedinjenim Državama.

Moskva je optužila Vašington za namerno odugovlačenje njihovih zahteva za vizu. Prema ruskom izaslaniku, Tramp je rekao da nije upoznat s tim problemom i obećao je da će se time „pozabaviti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.