U trendu

Samo da rate ne bude: Stihovi Đorđa Balaševića osvanuli u Ukrajini (foto)

Đorđe Balašević bio je protiv rata u bivšoj Jugoslaviji, a kao poruku mira uvek je pevao pesmu „Samo da rata ne bude“.

Stihove ove pesme sada su objavili umetnici iz Ukrajine, što je na društvenim mrežama podelio njegov sin Aleksa Balašević.

„Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!!!! Prevedeno: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima.“ Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na poslednjem mestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao među zvezde iz cele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali… Bože pomozi“, napisao je Aleksa i dodao:

„Grupa kulturno umetničkog društva slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Belorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov „Naša prosta duša slovenska“ na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj Oblasti gde đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti… Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i seje mir, kao što je sejao gde god je išao… Aleksa Balašević“ ☦ Spasibo bratья! Mir v Ukraine“, napisao je Aleksa Balašević.

Ovim povodom oglasila se i Olivera Balašević, udovica pokojnog umetnika, koja je na Instagram storiju objavila fotografije koje je i njen sin, uz opis:

„Prerušen u stihove inkognito putuje svetom, a svako ko pod tom maskom prepozna sedokosog kantautora iz Novog Sada, automatski i sam biva prepoznat i sam postaje deo iste zavere“, napisala je ona i dodala:

„Da aktuelni modelari javnog mnjenja pored svih maketa Potemkinovih sela na kojima rade, ne bi morali i o tome da misle.“

Pesma „Samo da rata ne bude“ objavljena je 1987. godine. Balašević je u pesmi poručio da se planine pokrenu, vulkani probude i da se dogodi sve što se može dogoditi, osim rata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar