U trendu

Samoubistvo osumnjičenog – skandal za pravosuđe

Sirijac Džaber el Bakr, osumnjičen za terorizam, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u pritvoru u Lajpcigu, a pretpostavlja se da je reč o samoubistvu što nagoveštava pravi skandal za pravosudne organe Saksonije, piše danas Dojče vele.

Advokat osumnjičenog Aleksander Hibner izjavio je da je „šokiran i apsolutno zapanjen“ time što se dogodilo u pritvorskoj jedinici u Lajpcigu.

U sredu uveče mu je javljeno da se njegov klijent obesio u ćeliji.

dvokat navodi da je njegov klijent već pokušao da izvrši samoubistvo i da je odbijao hranu i vodu.

„Juče popodne sam još jednom telefonom razgovarao sa istražnim zatvorom. Rekli su mi da je on u ćeliji pokušao da manipuliše sa utikačima za struju i da je razbio jednu lampu. Zato su rekli da će on biti pod posebnim nadzorom. Izgleda da im to nije pošlo za rukom“, kazao je advokat Hibner.

Džaber Bakr (22) uhapšen je u ponedeljak u Lajpcigu nakon trodnevne potrage.

Prethodno je u stanu tog izbeglice iz Sirije, u Kemnicu, pronađen eksploziv koji je on, navodno, nameravao da iskoristi za samoubilački napad. Nemački mediji prenose da je njegov cilj najpre bila železnica, ali da se kasnije odlučio za napad na neki od aerodroma u Berlinu.

Citirajući izvore iz pravosuđa, nemački mediji prenose da je Bakr u zatvoru optužio njegove zemljake, izbeglice iz Sirije koji su ga i predali policiji, da su odavno znali za njegove planove.

Očekuje se da će se predstavnici pravosudnih organa Saksonije o tom slučaju oglasiti na konferenciji za novinare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar