U trendu

Sanders: Ovo su izbori između Trampa i demokratije

VAŠINGTON – Američki senator Berni Sanders, bivši kandidat za predsedničkog kandidata Demokratske partije, izjavio je danas u Vašingtonu da su predstojeći izbori „izbori između (predsednika) Donalda Trampa i demokratije, i demokratija mora da pobedi“.

Kako prenosi Rojters, on je rekao da je Tramp „spreman da podrije američku demokratiju samo da bi ostao na vlasti“ i pozvao na formiranje nezavisne komisije za nadgledanje predsedničkih izbora 3. novembra.

Tramp je juče na novinarsko pitanje odbio da se obaveže da će prihvatiti miran transfer vlasti i rekao da očekuje da će njegovu bitku s demokratskim kandidatom Džoom Bajdenom odlučiti Vrhovni sud.

Sanders je rekao da Tramp, koji u anketama javnog mnjenja zaostaje za Bajdenom, planira veliku manilupaciju glasovima i „baca seme haosa, konfuzije i teorija zavera šireći sumnju u regularnost izbora“.

Istakao je da je suštinski važno da Tramp napusti funkciju ako izgubi izbore.

„Ovo su izbori između Donalda Trampa i demokratije, i demokratija moda da pobedi“, rekao je Sanders, koji podržava Bajdena, od koga je izgubio u trci za predsedničku nominaciju demokrata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.