U trendu

Sanders se povukao iz predsedničke trke: Tramp protiv Bajdena na izborima (video)

Berni Sanders, senator iz Vermonta i jedan od pretendenata za predsedničku nominaciju demokrata, obustavio je kampanju za predsedničke izbore ove godine.

Svoju odluku preneo je sredu tokom sastanka sa saradnicima, objavio je njegov štab, preneo je Glas Amerike.

Sanders i Džo Bajden, bivši potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država i kandidat koji je vodio u trci za Trampovog rivala na predsedničkim izborima zakazanim za 3. novembar, za sada su prekinuli kampanju, dok su istovremeno desetine američkih država odložile primarne izbore.

Nakon nekoliko uzastopnih pobeda u martu, Bajden je preuzeo vođstvo po broju delegata koji bi mu obezbedili nominaciju za protivnika republikanskom predsedniku Donaldu Trampu na novembarskim izborima.

Reakcija Trampa: Dođite kod Republikanaca

U međuvremenu, američki predsednik Donald Tramp reagovao je na vest o povlačenju Sandersa napisavši na Tviteru da bi senator iz Vermonta pobedio na „super utorak“ da u skoro svim saveznim državama „da nije Elizabet Voren“.

​„Ovo se završilo onako kako su Demokrate i Demokratski nacionalni komitet želeli, isto kao i fijasko pokvarene Hilari. Bernijevi ljudi trebalo bi da dođu u Republikansku partiju. Trgovina“, napisao je Tramp na Tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.