U trendu

Sangaj: Stroza ogranicenja zbog tri nova slucaja kovida-19

PEKING – Šangaj je prvi put prijavio nove slučajeve kovida-19 van karantinskih područja nakon pet dana bez infekcija, što je dovelo do strožih ograničenja.

„Naš okrug će obaviti dobar posao u prevenciji i kontroli epidemije i postići dinamičko čišćenje što je pre moguće“, izjavio je gradski zvaničnik Džang Jan na onlajn konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Komercijalni centar Kine u kom živi 25 miliona stanovnika registrovao je juče tri nova slučaja u jednom okrugu van karantinskih područja.

Šangaj je poslednjih dana dozvoljavao većem broju ljudi da napuste svoje domove, a mnoga stambena naselja izdaju ograničen broj propusnica svojim stanovnicima za kratke šetnje ili odlaske u lokalni supermarket, ali većina stanovnika boravi u zatvorenom prostoru, nabavljajući potrepštine pomoću aplikacija za dostavu i oslanjajući se na vladine obroke, navodi Rojters.

Gotovo potpuno zatvaranje Šangaja i stroge mere u drugim gradovima rezultat su kineske nacionalne politike „nulte rolerancije na kovid-19“, koja podrazumeva sprečavanje epidemije čim se otkriju prvi zaraženi.

Peking, dom 22 miliona ljudi, juče je prijavio 62 nove infekcije kovidom-19, a dan ranije bilo ih je 55, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar