U trendu

Sarajevo: Danas odluka o mogućem pooštravanju mera

SARAJEVO – Vlada Kantona Sarajevo danas će hitno zasedati, a ključno pitanje o kojem će se raspravljati je trenutna epidemiološka situacija i eventualno pooštravanje mera u cilju suzbijanja korone.

Rast brojeva novozaraženih u Kantonu Sarajevo evidentan je već izvesno vreme, a medicinski dio Kriznog štaba predlaže dodatno pooštravanje mera.

Portal Klix.ba saznaje da je na stolu predlog da se policijski sat pomeri od 20 sati do pet ujutro, umesto dosadašnje odluke da policijski čas počinje u 23 sata.

Neizvesno je šta će biti sa najavljenim povratkom dece u školske klupe, s obzirom na to da struka većinski već duži period apeluje da je to neophodno i da onlajn nastava ne odgovara ni deci, ni nastavnicima.

Medicinski kadar apeluje na nove, oštrije mere, ističući da su bolnički kapaciteti znatno popunjeni i da u Kantonu Sarajevo, prema rečima premijera Edina Forte, ima još oko 200 slobodnih kreveta.

Najveći pritisak je na privredu, a ugostitelji, kojima i radno vreme do 23 sata predstavlja problem, sada strahuju od novih restrikcija.

Konačna odluka o eventualnim novim merama za Kanton Sarajevo biće poznata danas u podne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.