U trendu

Šarl Mišel se založio za formiranje Evropskog instituta za obuku imama

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel (Charles Michel) založio se za formiranje Evropskog instituta za obuku imama nakon što je danas u Beču odao poštu žrtavama nedavnog islamističkog napada.

„Veoma je važno da budemo čvrsti u vezi s tim. Mislim da bi na evropskom nivou trebalo da vodimo debate i da formiramo Evropski institut za obuku imama, kako bismo osigurali da poruka tolerancije i otvorenosti bude preneta na evropski plan“, rekao je Mišel novinarima.

Francuska, Austrija, Nemačka i EU sutra će održati virtuelni mini-samit o evropskom odgovoru na terorističku pretnju, neposredno nakon sastanka francuskog predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca (Sebastian Kurz) u Parizu.

Na video konferenciji koja je organizovana nedelju dana nakon džihadističkog napada u Beču i nakon napada u Nici i ubistva profesora Samuela Patija u oktobru u Francuskoj, učestvuju iz Pariza Makron i Kurc, nemačka kancelarka Angela Merkel iz Berlina, kao i Šarl Mišel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Von der Leyen) iz Brisela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.