U trendu

Sastanak zvaničnika RS sa ambasadorima evropskih zemalja

ISTIČNO SARAJEVO – U sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u toku je sastanak zvaničnika Rs sa ambasadorima evropskih zemalJa u BiH.

Od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalJa, sastanku se odazvalo njih 11.

Predstavnici Ambasade Velike Britanije naveli su da neće prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su srpskom članu Predsedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak sa njima i partnerskim ambasadama.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva za RTRS potvrđeno je da ovo nije sastanak sa ambasadorima Kvinte.

U međuvremenu u Sarajevu je hitno sazvana sednica Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira, a iz Ambasade Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave ambasadora Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira, koji su potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcionišu institucije na svim nivoima vlasti.

Sastanku priusustvuju predsednica RS Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.