U trendu

SD: Abazović da formira vladu ili da vrati mandat

PODGORICA – Posle Demokratskog fronta i Socijaldemokratske partije i crnogorske Socijaldemokrate traže od mandatara Dritana Abazovića da vrati mandat, jer, kako tvrdi predsednik te stranke Damir Šehović, lider Ure ima podršku ako želi da formira proevropsku i pro-NATO vladu.

Šehović smatra da bi vraćanje mandata omogućilo razgovore o formiranju tehničke vlade, koja je bolja alternativa od manjinske.

„Ukoliko mandatar za sastav nove 43. vlade Dritan Abazović zaista želi da formira prozapadnu, proevropsku i pro-NATO vladu, kako to javno tvrdi, koja će bez ikakve dileme ograničiti ruski ili bilo koji drugi maligni uticaj na Crnu Goru sa strane, može je predložiti već sutra, i zasigurno će imati više nego dovoljnu podršku u parlamentu za takav pristup“, naveo je Šehović i dodao:

„U suprotnom, ukoliko iz nekog razloga ima potrebu da formira vladu koja bi umesto jasne i nedvosmislene građanske, sekularne, antifašističke, evropske i evroatlantske politike sprovodila tuđu – anticrnogorsku, odnosno antidržavnu politiku, sličnu onoj po kojoj će odlazeća vlada Zdravka Krivokapića nažalost ostati upamćena, najbolje je da vrati mandat i stavi tačku na prilično neozbiljan politički kontekst koji prati sastavljanje vlade“.

Šehović je primetio da Abazović očigledno nema podršku za formiranje manjinske vlade i namerava da vladu pravi na osnovu nekog novog sporazuma koji bi mu, kako navodi, „nametnule određene političke strukture koje su na svakoj istorijskoj raskrsnici u proteklih četvrt veka birali pogrešan – antievropski i anti-NATO put“, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.