U trendu

SDP traži sveobuhvatni političko-parlamentarni dijalog

PODGORICA – Opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) podnela je Skupštini Predlog rezolucije o stabilizaciji političkih prilika i postizanju evropskog konsenzusa, u nameri, kako je navedeno u dokumentu, da se doprinese zaustavljanju daljih podela i otpočne sveobuhvatni dijalog koji će doprineti smirivanju tenzija i rešavanju nagomilanih problema u Crnoj Gori.

Rezuliciju je na konferencii za novinare predstavio potpredsednik SDP Bojan Zeković s napomenom da je ovo treći put ove godine da ta stranka pokušava da, kako je kazao, „natera vlast da prihvati dijalog“.

Ocenio je da je stanje pogoršano i da se Crna Gora nalazi u stanju dubokih političkih podela, institucionalne i društvene krize, koja ima i bezbednosne izazove i potpuno parališe institucije i normalan život građana.

„Imamo snažan pad investicija, rast broja nezaposlenih za čak 10.000, enormni rast cijena životnih namirnica, kapitalni budžet koji se ostvaruje na nivou od 30 odsto, pogoršanje zdravstvene situacije, a vlast se bavi sama sobom i borbom partija vlasti ko će uzeti koje ministarstvo“, rekao je Zeković, prenele su podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, ekspertska vlada, koja kao koncept nije sporna, pokazala se, kazao je, „očajnom, a pravdana je neophodnošću isključivanja DF-a iz vlasti, jer bi štetio evropskom putu“.

„Danas je nakon veoma loših rezultata i potpunog zaustavljanja pregovora sa EU kao rešenje se nudi ulazak DF-a u vlast“, naveo je Zeković i dodao da se „požar pokušava ugasiti benzinom.

SDP, dodao je, insistira na ozbiljnom, širokom i sveobuhvatnom političko-parlamentarnom dijalogu, kako bi stabilizovali političke prilike i postigli evropski konsenzus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.