U trendu

SDS u Doboju priznao poraz, čestitke Jeriniću

DOBOJ – Zamenik predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović priznao je poraz te partije u Doboju i čestitao kandidatu Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Borisu Jeriniću na pobedi, poželevši mu uspeh u daljem radu.

Radović je, obraćajući se medijima nakon zatvaranja birališta u Doboju, rekao da je, na osnovu prebrojanih glasačkih listića sa 42,45 odsto birališta i važećih 12.494 glasačkih listića, Jerinić pobedio u trci za gradonacelnika Doboja sa trenutno osvojenih 8.624 glasova.

Kako je dodao, kandidat SDS-a Cvijan Filipović osvojio je 2.224 glasova, a kandidat SP Srđan Todorović 1.984 glasova.

„Iako nismo odneli pobedu, uspeli smo u dva zadatka na ovim ponovljenim izborima, a to je da Filipović osvoji sada više glasova nego u novembru što je i učinjeno, te da izbori budu fer i pošteni, a i to je ispunjeno“, naglasio je Radović.

Kako je naveo, Filipović prema dosadašnjim podacima ima više glasova nego u novembru kada je, kako tvrdi, bilo određenih malverzacija.

Radović je ocenio da su građani izlaskom na birališta pokazali da se Doboj može posmatrati u demokratskom duhu, te da on nije trebalo nikada da bude „grad slučaj“, prenosi Klix.ba.

„Pokazali smo da Doboj demokratski i na uobičajen način može izabrati svoju vlast. Mi smo morali dovesti iskusne posmatrače kako bi ovo bili fer i korektni izbori i danas je takav rezultat da nema krađe u ovom gradu. SDS je ovde opstala i udarili smo nove temelje u ovom gradu“, poručio je Radović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.