U trendu

SDSM: Makedonija se ujedinjuje

,Gruevski-Mickoski izolovani

SKOPLJE, 23 oktobra (Tanjug) – Savez socijaldemokrata Makedonije, premijera Zorana Zaeva, saopštio je danas da je, nakon izglasavanja inicijative za ustavne promene, Makedonija izabrala ujedinjenje i da su građani uspeli da marginalizuju režimsku politiku bivseg i sadašnje lidera najuticakjnije opozicione VMRO-DPMNE, Nikolu Grusevskog i Hristijana Mickoskog.

Makedonija je, navodi se, još jednom imala priliku da vidi režimsko lice rukovodstva VMRO-DPMNE.

„Ovaj režim deluje u panici kada se u potpunosti raspada, napadajući sopstvene članove. Anti-makedonski nosilac kriminala i režima, Nikola Gruevski zajedno sa njegovom anti-zapadnom marionetom Hristijanom Mickoskim nastavljaju da dokazuju građanima Makedonije da su protiv NATO i EU“, poručuju iz SDSM.

Iz te stanke postavljaju pitanje čiji su „igrači“ Gruevski i Mickoski?

„Da li je kriminal jedina tačka koja ih povezuje? Neka izađu i javno saopšte da su protiv NATO i EU jer je očito da njihove laži ne prolaze već ni među članovima stranke“, navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali sve demokratske snage u zemlji, sve poslanike i građani koji žele da Makedonija uspe kao država članica NATO i EU, da se priključe nacionalnom ujedinjenju.

„Makedonija je završila sa podelama koje kreiraju Gruevski i Mickoski. Makedonija je država u kojoj će institucije obezbediti pravnu državu u skladu sa evropskim standardima. Sada je vreme da se prevaziđu partijske nesuglasice u makedonskom društvu i Makedonija da nastavi napred kao ekonomski snažna zemlja“, navodi se u saopštenju SDSM.

Čelnici SDSM smatraju da se na jednoj strani nalazi izolovani i kriminalni režim Gruevskog, dok se na drugoj strani nalazi rastuće nacionalno ujedinjenje svih građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.