U trendu

SDT: Ranije formirano više predmeta o švercu cigareta

PODGORICA – Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je danas da je ranije formirano više krivičnih predmeta povodom krijumčarenja cigareta, po krivičnim prijavama Uprave prihoda i carina, Uprave policije ili od Tužilaštva po službenoj dužnosti.

To je rečeno iz SDT za portal RTCG i istaknuto da je premijer Dritan Abazović već saslušan na tu temu i da je izneo saznanja koja s tim u vezi ima.

U predmetima se, kažu, prikupljaju dokazi i o eventualnom učešću službenih lica Uprave prihoda i carina u krijumčarenju i drugih državnih organa, odgovornih lica privrednih društava koja se bave trgovinom cigaretama, ali i svih drugih.

Takođe se utvrđuje i da li su, osim krijumčarenja, učinjena i druga krivična dela iz stvarne nadležnosti Specijalnog državnog tužilastva.

Iz SDT-a navode da je po Zakoniku o krivicnom postupku, obaveza svih službenih lica državnih organa da prijave krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti, za koja saznaju ili su obaveštena u vršenju svoje dužnosti, i da podnesu odgovarajuće i njima dostupne dokaze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.