U trendu

Šef britanskog generalštaba: Voleo bih da češče razgovaram sa ruskim kolegom

LONDON – Načelnik britanskog generalštaba, admiral Toni Radakin, izjavio je da bi želeo bi da ima redovnu komunikaciju sa načelnikom Generalštaba ruskih oružanih snaga Valerijem Gerasimovim.

U intervjuu objavljenom danas za britanski list Telegraf, Radakin je rekao da je tokom ove godine redovno komunicirao sa ruskim kolegom, ali bi voleo da to radi češće, prenosi TAS S.

„Uvek smo govorili da ćemo komunicirati, ali ne bismo ulazili u detalje o čemu smo razgovarali. Voleo bih da razgovori budu još redovniji, još jači, iako su to možda teški razgovori. Postoje veze koje su još u toku“, rekao je Radakin o Gerasimovu.

Prema pisanju lista, Radakin pozdravlja svaki razlog da kanali komunikacije sa Rusijom budu otvoreni.

Radakin je skrenuo pažnju na ton poštovanja u poruci koju je ruski predsednik Vladimir Putin uputio kralju Čarlsu III nakon smrti kraljice Elizabete Druge.

„Opasnost je da se toliko upletete u trenutnu situaciju da možete nastaviti da preterujete. Morate da analizirate, ali ne preterano analizirate i takođe da pokušate da budete uravnoteženi“, rekao je načelnik britanskog generalštaba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar