U trendu

Šef kineske diplomatije uskoro u poseti Srbiji

PEKING – Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji će, kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova Kine, od danas do petka posetiti više evropskih zemalja uključujući Srbiju.

Kako je precizirao portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin, šef kineske diplomatije će od 27. do 29. oktobra posetiti Grcku, Srbiju, Albaniju i Italiju.

On je rekao da su Grčka, Srbija, Albanija i Italija važni partneri Kine u Evropi i da Kina ima duboko tradicionalno prijateljstvo sa četiri zemlje, blisku saradnju u različitim oblastima i plodnu saradnju u zajedničkoj izgradnji „Pojasa i puta“.

Poseta državnog savetnika i ministra spoljnih poslova Vang Jia u potpunosti pokazuje pozitivnu volju Kine da konsoliduje bilateralno prijateljstvo sa četiri zemlje, te da produbi saradnju izmedu Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope, kao i da promoviše zdrav i stabilan razvoj odnosa izmedu Kine i EU, prenosi Međunarodni kineski radio.

„Kina je voljna da saraduje sa četiri zemlje na promovisanju kontinuiranog unapređenja bilateralnih odnosa, pružanju većeg podsticaja saradnji Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope i razvoju odnosa Kine i EU i ubrizgavanju pozitivne energije u odbranu multilateralizma i međunarodne pravičnosti i pravde“, naglasio je kineski portparol.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar