U trendu

Sejao strah među muslimanima

BEČ – Nakon serije akcija širenja straha protiv islamske zajednice u Gracu, koju čine pretežno muslimani iz Bosne i Hercegovine, usledilo je hapšenje jednog lica, koje je oskrnavilo džamiju, urinirajući na zidove ovog verskog objekta.

Imam Fikret Fazlić kritikuje policiju zbog dugog nedelovanja.
Naime, lice koje je uhapšeno, već je u utorak, tokom podnevne molitve, svojim „mercedesom“ velikom brzinom vozilo po parkingu džamije.

„Iz straha su ljudi utrčali u džamiju“, rekao je Fazlić.

Istog dana, ali uveče, ponovo u vreme molitve, ponovo se pojavio „mercedes“ od podneva, i ponovo jurio velikom brzinom po prostoru ispred verskog objekta.

„Očigledno je da je to lice želelo da širi strah“, konstatuje imam.

U sredu je „mercedes“ stao direktno ispred džamije i vozač je izašao iz vozila, i počeo da urinira po spoljnom zidu objekta.

„To je skrnavljenje“, kaže Fazlić, dodajući da je to isto kao i pre par godina kada je ispred džamije postavljena svinjska glava i minaret izmazan krvlju.

Jedan član islamske zajednice dotrčao je do lica koje je uriniralo po džamiji, nakon čega je ovaj počeo da beži, ali je policija uspela da ga uhapsi.

Zbog svih ovih događaja i pasivnosti policije, muslimani u Gracu kažu da su ostavljeni na cedilu.

„Policija je nakon prvog događana rekla da bez registracije vozila ne može ništa učiniti. To je skandalozno“, rekao je Fazlić.

On je podsetio da je i tokom napada na sinagogu u Gracu, prošlog avgusta, bilo kritika na račun policije.

Takođe kritikuje i što policija nije, kao što je uobičajeno, o ovim događajima informisala javnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.