U trendu

Sejšeli: Od 25. marta i nevakcinisani će ulaziti bez izolacije

LONDON – O odlasku na odmor u inostranstvo moglo bi ponovo da se priča nakon što su Sejšeli objavili da putnici koji nisu vakcinisani mogu da uđu u zemlju 25. marta bez potrebe da se samoizoluju.

Ovaj arhipelag u Indijskom okeanu još od januara dozvoljava posetiocima koji mogu da dokažu da su primili obe doze odobrene vakcine protiv kovid-19 da borave bez karantina, preneo je „britanski dnevnik „Indipendent“.

Kao dokaz da su vakcinisani, posetioci moraju da podnesu autentičnu potvrdu svog nacionalnog zdravstvenog organa, plus moraju da prilože negativan test na kovid urađen u roku od 72 sata po dolasku.

Ostrvska država je sada najavila sledeći korak u svom ambicioznom planu za ponovno otvaranje za turizam: od 25. marta neće tražiti karantin niti ograničavati kretanje putnicima koji nisu vakcinisani.

Ministar spoljnih poslova i turizma Silvestre Radegonde najavio je danas na konferenciji za novinare ublažavanje ograničenja.

On je rekao da je odluka o relaksaciji protokola ulaska doneta na osnovu uspešnog procesa vakcinacije u zemlji.

Radegonde je dodao da je vakcinacija uspešno sprovedena i da je sada vreme za ekonomski oporavak.

Posetioci će ipak od 25. marta morati da pokažu negativan test na koronu i pridržavaju se drugih mera uključujući nošenje maski, održavanje socijalne distance i redovno pranje ruku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar