U trendu

Sekretar Demokratske stranke podneo ostavku

RIM – Generalni sekretar italijanske Demokratske stranke Nikola Zingareti podneo je neočekivano ostavku, izveštava list “Il Fato kotidijano”, a vest je glavna u svim medijima.

Zingareti, koji je odluku saopštio preko Fejsbuka, optužo je svoje partijske kolege da se u vreme kada se zemlja bori s trećim talasom pandemije kovid-19, brinu samo za svoje fotelje, i umesto da diskutuju o problemima s kojima se Italija suočava, o radnim mestima, investicijama, i budućnosti, troše vreme i snagu na unutarstranačke borbe.

On je zamerio kolegama i da ga napadaju čak i za stvari o kojima su se zajednički dogovorili, te da je Demokratska stranka mesecima blokirana zbog dnevnih prepucavanja njenih članova.

Ostavka generalnog sekretara Demokrtaske stranke je veliko iznenađenje, čak i za njegove najbliže saradnike.

To potvrdzuje i cinjenica da su na objavu prvi reagovali političari iz drugih partija – Pokreta pet zvezdica, Lige, kao i bivši premijer Đuepe Konte.

Nakon prvog iznenađenja, usledio je talas poziva Zingaretiju da razmisli i promeni svoju odluku. Poziv da promeni odluku uputili su mu i neki članovi vlade.

Budući da Demokratska stranka čini deo koalicione vlade premijera Marija Dragija, ostavka njenog generalnog sekretara može uticati i na status izvršne vlasti.

Za 13. mart je zakazana skupština Demokratske stranke i mnogi se nadaju i prognoziraju da će članovi odbiti ostavku svog generalnog sekretara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.