U trendu

Seks skandal trese britansku vladu: Moćni političar uhvaćen u aferi

Ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok podneo je ostavku nakon što je prekršio socijalnu distancu jer je poljubio koleginicu. Henkoka će na čelu ministarstva zdravlja zameniti bivši ministar finansija Sadžid Džavid.

Met Henkok u pismu upućenom premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu navodi da „vlada duguje ljudima koji su se mnogo žrtvovali tokom pandemije“.

„Moramo biti iskreni sa narodom ako ih izneverimo, kao što sam to ja uradio, kršeći pravila“, napisao je Henkok u pismu, koje je preneo Rojters.

Boris Džonson je odgovorio da mu je žao što je morao da primi njegovu ostavku.

Rojters podseća da je Met Henkok bio u središtu vladine borbe protiv pandemije, govoreći građanima da poštuju stroga pravila, a čak je pozdravio ostavku prošle godine uglednog naučnika koji je na sličan način prekršio pravila.

Ministar zdravlja se u petak izvinio nakon što je list „San“ objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojoj kancelariji prošlog meseca, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije.

„Prihvatam da sam prekršio smernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima“, rekao je Henkok.

Bivši ministar finansija Velike Britanije Sadžid Džavid zameniće Meta Henkoka na čelu ministarstva zdravlja, saopšteno je iz kabineta premijera Borisa Džonsona.

Džavid je prošle godine podneo ostavku na položaj ministra finansija nakon što je odbio da na zahtev Borisa Džonsona smeni tim svojih političkih savetnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.