U trendu

Selak: Glasanje u NSRS nije napad na ustavni poredak BiH

SARAJEVO – Predsednik Socijalističke partije Srpske (SPS)u Republci Srpskoj Goran Selak izjavio je nakon današnjeg saslušanja u Tužilaštvu BiH u svojstvu svedoka, a u slučaju napada na ustavni poredak BiH, da njegova stranka nije učestvovala u predlaganju zaključaka i glasanju za prenos nadležnosti, ali da smatra da glasanje nije bio napad na ustavni pored.

Selak kaže da mu je u Tužilaštvu rečeno da je istražni postupak zbog napada na ustavni poredak pokrenulo protiv predsednika stranaka koje su u Narodnoj skupštini Republike Srpske pripremale zaključke i glasali za prenos nadležnosti sa BiH na Srpsku, kao i protiv predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović koja se u više navrata obraćala na toj sednici, odžanoj 10. decembra.

„Rekao sam da moja stranka nije učestvovala u glasanju o vraćanju nadležnosti. Mi smo stava da moramo razgovarati, da se vidi koje su nadležnosti prenesene na neustavan način i kojom procedurom se mogu vratiti na RS“, kazao je Selak, preneo je sarajevski portal Klix.

Istakao je da smatra da glasanje o prenosu nadležnosti nije bio napad na ustavni poredak.

U svojstvu svedoka narednih dana biće saslušani i predsjednici ostalih opozicionih stranaka u Republici Srpskoj, a već sutra će biti ispitan Nenad Nešić (DNS).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar