U trendu

Serija eksplozija pirotehnike u Meksiko Sitiju, 31 žrtva, nije konačno (video)

Najmanje 31 osoba je poginula, a 70 je povređeno u nizu eksplozija koje su odjeknule na jednoj od najpoznatijih meksičkih pijaca pirotehnike u severnom predgrađu Meksiko Sitija, saopštili su danas zvaničnici.

Ovo je treći put za nešto više od 10 godina da su eksplozije pogodile popularnu pijacu „San Pablito“, koja se nalazi na oko 30 kilometara severno od Meksiko Sitija.

Lokalni zvaničnici navode da među povređenima ima i dece sa opekotinama koje su zahvatile više od 90 odsto tela, prenosi Rojters.

Zvaničnici ističu da će pronaći i kazniti odgovorne i pružiti finansijsku pomoć ljudima koji su ostali bez najbližih.

Kancelarija federalnog generalnog tužioca pokrenula je istragu, a u saopštenju se navodi da je na pijaci ođeknulo šest eksplozija.

Iz službe za vanredne situacije navode da je nedostatak bezbednosnih mera najverovatniji uzrok eksplozija.

U eksplozijama uništeno je više od 80 odsto štandova, kao i okolne kuće.

Mediji u Meksiku javljaju da se u vreme eksplozije na pijaci nalazilo 300 tona vatrometa.

Na snimcima emitovanim na lokalnoj televiziji Milenio, videle su se eksplozije velike količine vatrometa, dok se ogroman oblak dima nadvijo iznad pijace na otvorenom koji se nalazi u Tultepeku.

Vatra je progutala isti market i 2005. godine, kada je tamo izbio niz eksplozija uoči obeležavanja Dana nezavisnosti Meksika, uništivši stotine štandova.

Požar takvih razmera izbio je u San Pablitu i u septembru 2006.

Mnogi u Meksiku tradicionalno proslavljaju praznike, uključujući Božić i Novu godinu, ispaljujući bučne vatromete i petarde, navodi američka agencija.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar