U trendu

Šestogodišnjaku se ostvario san – postao djubretar na jedan dan

Jednom teško obolelom američkom šestogodišnjaku se danas ostvario san – čitavog dana je bio djubretar.

U neonski blještavom zeleno-žutom prsluku kakav nose komunalni radnici, i s kapom posebno napravljenom za njega, Itan Den se ukrcao u kamion za odnošenje smeća i bio na čitavoj ruti kroz grad gde su ga duž ulica pozdravile stotine ljudi koji su znali da će mu danas biti ispunjena želja.

Sem Turman, vozač kamiona, rekao je da se „ni špahtlom“ ne bi mogao skinuti osmeh s Itanovog lica. „Izgledao je kao da otvara prvi poklon u božično jutro“, rekao je on.

Kada je kamion stao kod jedne grupe kontejnera, prolaznik je pitao Itana šta mu se najviše svidja, a dečak je odgovorio „Odnošenje smeća!“.

Posle čitave smene s komunalcima, Itan je dan završio na zabavi kod Skupštine Kalifornije gde su ga pozdravile stotine ljudi.

Itanu koji boluje od cistične fibroze – neizlečivog genetskog poremećaja pluća i drugih organa, želju je ostvaila Fondacija „Poželi želju“ (Make-A-Wish Foundation).

Itan spava na jastuku na kojem je odštampana slika kamiona za smeće, igra se modelima istih takvih kamiona, čak je i lajt-motiv njegovog šestog rodjendana bio – kamion za odnošenje smeća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.