U trendu

Šestoro dece poginulo u nesreći školskog autobusa

Šestoro dece je poginulo kada je školski autobus izleteo sa puta u Čatanugi, u jugoistočnoj američkoj državi Tenesi, saopštile su noćas lokalne vlasti.

Autobus je prevozio 35 dece iz osnovne škole Vudmor, uzrasta od obdaništa do petog razreda, kada se dogodila nesreća, juče oko 15.30 po lokalnom vremenu (22.30 po centralnoevropskom vremenu). Autobus se prevrnuo na stranu i udario u jedno drvo.

Šef policije Čatanuge Fred Flečer rekao je da je ovakva nesreća „najgora noćna mora“ za svakog profesionalca koji se bavi javnom bezbednošću.

„Nadam se svim srcem da nema još nastradalih, ali ne znam u kakvom su stanju deca koja su u bolnici“, rekao je šef policije i naveo da je najmanje 25 putnika autobusa prebačeno u obližnje bolnice.

Flečer je rekao da nijedno drugo vozilo nije učestvovalo u ovoj nesreći.

Vozač autobusa 24-ogodišnji Džontoni Voker je priveden i na ispitivanju je, rekao je Flečer. On je rekao da je saslušanje odnosi na brzinu vožnje kao najverovatniji uzrok nesreće, i dodao da je put bio prohodan i suv i da nije bilo nikakvih problema u saobraćaju u trenutku nesreće.

Okružni tužilac je rekao za lokalne medije da je pet osoba umrlo na licu mesta a jedna u bolnici.

Pomoćnik policije Čatanuge Trejsi Arnold rekla je da imena poginule dece neće biti objavljena dok ne budu obavešteni roditelji.

Guverner Tenesija Bil Haslam rekao je da je ovo tragičan dogadjaj i ponudio pomoć.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike