U trendu

Severna Koreja: Evropske države razmišljaju nelogično

SEUL – Severna Koreja optužila je danas evropske države za „nelogično razmišljanje“ nakon što su sazvale sastanak Saveta bezbednosti UN iza zatvorenih vrata da bi osudile severnokorejsko lansiranje raketa ranije ove nedelje.

Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Estonija i Belgija potegle su u četvrtak pitanje najnovijih lansiranja raketa u Severnoj Koreji u Savetu bezbednosti UN, nazivajući ih provokativnom akcijom koja je prekršila rezolucije UN, prenosi Rojters.

Severna Koreja je ispalila dve rakete kratkog dometa sa istočne obale u more u ponedeljak nakon tromesečne pauze. Lansiranje, za koje su zvaničnici rekli da su u pitanju rutinske vojne vežbe, lično je nadgledao vođa Severne Koreje Kim Džong Un.

„Nelogično razmišljanje i sofizam ovih zemalja postepeno podsećaju na Sjedinjene Države, koje su nam neprijateljski nastrojene“, rekao je portparol severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova za državnu novinsku agenciju KCNA.

Portparol koji nije imenovan, opisao je evropsku akciju kao „nepromišljeno ponašanje…koje su podstakle SAD“.

Kim Jo Džong, sestra vođe Severne Koreje i visoka vladina zvanicnica, takođe je u ponedeljak lansiranja opisala kao vojne vežbe, rekavši da nisu nikome pretili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.