U trendu

Si izrazio zahvalnost Nacionalnom komitetu za odnose Kina-SAD

Kineski predsednik Si Đinping izrazio je zahvalnost Nacionalnom komitetu za američko-kineske odnose i njegovim članovima za dugogodišnju posvećenost razvoju odnosa Kine i SAD i razmene i saradnje dve zemlje u različitim oblastima.

U poruci učesnicima svečane večere Nacionalnog komiteta, održane u sredu uveče, Si je takođe čestitao Evanu Grinbergu, potpredsedniku tog komiteta na primljenom priznanju, prenosi Sinhua.

Napominjući da svet danas nije ni miran ni miroljubiv, Si je rekao da će bliža komunikacija i saradnja Kine i Sjedinjenih Država, kao velikih zemalja, pomoći da se svetu donese veća stabilnost i izvesnost i unapredi svetski mir i razvoj.

Kina je spremna da sarađuje sa Sjedinjenim Državama na pronalaženju pravog načina da se međusobno slažu u novoj eri na osnovu međusobnog poštovanja, mirne koegzistencije i saradnje u koju svi dobijaju, od čega će imati koristi ne samo dve zemlje, već i ceo svet, rekao je Si.

Si je rekao da se nada da će Komitet i svi oni kojima je stalo i koji podržavaju odnose Kine i SAD nastaviti da igraju aktivnu ulogu i pomoći da se bilateralni odnosi vrate na staze zdravog i stabilnog razvoja.

Poruku učesnicima gala večere Nacionalnog komiteta za američko-kineske odnose u sredu uveče uputio je i predsednik SAD Džozef Bajden, dodaje Sinhua.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar