U trendu

Sijarto: Madjarska neće biti zemlja migranata

Šef madjarske diplomatije Peter Sijarto optužio je danas UN da šire laži o migrantskoj politici njegove zemlje i rekao da Madjarska „nikada neće biti zemlja migranata“.

U obraćanju Savetu UN za ljudska prava Sijarto je optužio „neke funkcionere UN“ da „šire skandalozne i neprihvatilje laži o Madjarskoj“.

„Očigledno je da su funkcioneri UN koji šire laži o Madjarskoj isti oni koji su dokazali svoju pristrasnost u migrantskom pitanju. Ali ja vam kažem da Madjarska nikada neće biti zemlja migranata. Nećemo dozvoliti nijednom ilegalnom migrantu da udje na našu teritoriju“, naveo je on.

Madjarska je 11. septembra već odbacila kritike Visokog komesarijata UN za ljudska prava na račun svoje migrantske politike. Komesarijat je tada govorio o „šokantnim izveštajima“ da se izbeglicama pritvorenim u tranzitnim zonama uskraćuje hrana.

„Konstruktivni dijalog s vladama pre donošenja ishitrenih zaključaka bi svakako doprineo zajedničkom cilju promocije i zaštite ljudskih prava“, rekla je tada madjarska predstavnica u UN Zuzana Horvat.

Ona je tada rekla da „niko nije pritvoren u tranzitnim zonama“ i da se izbeglicama daje hrana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.