U trendu

Sijarto: Stiže uskoro 1,5 miliona vakcina iz Rusije i Kine

BUDIMPEŠTA – Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da bi oko 1,48 miliona doza vakcina trebalo da stigne u Mađarsku iz Rusije i Kine u narednih 10 dana.
Nakon konsultacija sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu, Hansom Klugeom, Sijarto je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da 600.000 doza vakcine treba da stigne iz Kine u subotu, što će biti najveća pošiljka od početka pandemije, javlja mađarska novinska agencija MTI.

Kako je najavio, početkom naredne nedelje bi iz Rusije trebalo da stigne oko 280.000 doza druge komponente ruske vakcine „Sputnjik“.
U drugoj polovini sledeće nedelje, stići će dodatnih 400.000 doza kineske vakcine, kao i 200.000 prve komponente vakcine „Sputnjik“.
„Mađarska će do kraja aprila dobiti 2,1 milion kineskih vakcina, što je oko 600.000 doza više nego što je prvobitno ugovoreno“, rekao je Sijarto.

To će, prema njegovim rečima, pomoći u rešavanju situacije koja je posledica povlačenja jednog zapadnog dobavljača vakcina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.