Skandal i u Austriji: Seksualno nasrtanje „slomilo“ Pilca

Nakon što je ostvario veliki uspeh na prošlim parlamentarnim izborima u Austriji, prešavši cenzus osnivač liste „Peter Pilc“, jedan od najpoznatijih austrijskih političara Peter Pilc najavio je danas, posle objavljivanja teških optužbi zbog seksualnog nastranja na jednu ženu, da neće preuzeti svoj mandat u novom sazivu skupštine.

Pilca je, jedna žena optužila da je seksualno nasrtao na nju 2013.godine u okviru Evropskog foruma Alpbah.

Pilc je, na hitno sazvanoj konferenciji za štampu, rekao da se ne seća tog događaja I ujedno je optužio stranku Zelenih, čiji je ranije bio član, a kojeg partija okrivljuje da je njegovim formiranjem liste ispala iz skupštine, da stoji iza ove priče.

„U politici i parlamentu sam se uvek zalagao za transparentnost i poštovanje zakona, a to važi i naravno i za mene“, istakao je Pilc, koji je u prošlosti otkrio brojne afere.

Prema pisanju bečkog nedeljnika „Falter“ Pilc je, kao učesnik Evropskog foruma Alpbah 2013.godine, bio pijan i nasrtao je na ženu.

„Njegove ruke su bile svugde po mom telu. Jednom me je držao za ruku, a drugom je pipao moje grudi. Takođe i njegovo lice bilo je previše blizu mog“, rekla je saradnica Evropske narodne partije koja je ovo neprimerno ponašala prijavila i ombudsmanu za ravnopravnost polova.

Nakon odluke Pilca da ne preuzme svoj mandat u skupštini nejasna je sudbina njegove liste.

On je najavio da će svoju listu „pomagati i podržavati“ od spolja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.