U trendu

Skandaloznu objavu picerije kude ili hvale, policija ćuti

ZAGREB – Nakon skandalozne objave vlasnika picerije Lokdaun iz Samobora da traži radnike, ali da, kako su naveli, ne mogu biti iz „Pakistana, Bangladeša i četnika iz Niša“, na Guglu je za samo 24 sata osvanulo 150 recenzija u kojima su pojedinci oduševljeni objavom vlasnika, dok ga drugi kritikuju i optužuju za fašizam, rasizam i netrpeljivost.

Hrvatski portal 24sata objavio je juče da je policija dobila prijavu protiv vlasnika picerije zbog širenja govora mržnje i diskriminacije.

Nema, međutim, informacija da je policija i preduzela neke konkretne mere.

Inače, Fejsbuk je ovu skandaloznu objavu picerije Lokdaun obrisao, a potom se pojavila nova u kojoj stoji da iako je post obrisan, stav vlasnika nije promenjen.

Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista kada je o recenzijama reč, sredine nema, ili jedna ili pet zvezdica, pa je, kako navode, trenutna „zaključna ocena“ pižerije Lokdaun 2,8.

„Neverovatno je da ovakvi objekti rade. Gazda otvoreno promoviše fašizam bez sankcije policije. Pica je odvratna, ne zadovoljava ni minimalne uslove, ali to što si pravi fašist je odvratno. Molim građane da uzmu pravdu u svoje ruke i dovedu gazdu u red, napisao je jedan od korisnika, koji je uz komentar dao najnižu ocenu.

Drugi korisnik je u svom komentaru pozvao na izbegavanje picerije Lokdaun u Samoboru.

„Vlasnik sebe i ovu piceiju otvoreno deklariše kao rasiste i nacionaliste, stoga izbegavajte ovo mesto ako niste jedan od takvih jer nećete biti dobrodošli“, napisao je.

Još jedan korisnik nadovezao se komentarom da je, kako kaže, „vlasnik lokala ksenofob i rasista koji javno podstiče mržnju“.

„Ako želite napredak društva u kojem živimo, izbegavajte ovo mesto i ovakvu diskriminaciju“, napisao je.

Korisnici su primetili i to da su vlasnici deo negativnih recenzija izbrisali.

„Više nemaju koga da vuku za rukav za dobru recenziju, pa su počeli da brišu one negativne ili one koje vređaju njegov šovinistički, nacionalistički post. Juče preko 300 recenzija, sada 100“, tvrde.

Otvorenu podršku piceriji Lokdaun dao je jedan Britan, koji tvrdi da je nedavno doselio u Hrvatsku.

„Ova picerija i njeni vlasnici su neverovatni! Poštujem što vlasnik toliko pokušava da brani svoju kulturu i svoju zemlju! Njegova pica, pa to je još bolje!“, napisao je.

Da je većina recenzija zapravo vid iskazivanja političkog stava ili barem stava o ovoj konkretnoj situaciji pokazuje ovaj korisnik:

„Recenzije su fejk od ljudi koji mrze Hrvatsku i vlasnika jer je domoljub“, a drugi se nadovezao tekstom: „Levičari, (pa velikim slovima) plačiteeee. Picerija je top!!“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar