U trendu

Škoro optužio grupu Srba da su pretukli Vinkovčanina

ZAGREB – Poslanik u hrvatskom saboru i bivši lider opozicionog Domovinskog pokreta Miroslav Škoro optužio je danas grupu mladića srpske nacionalnosti, iz Sremskog Laza, da su u Lovačkom domu u Starim Janovcima pretukli 28-godišnjeg Vinkovčanina jer je, kako tvrdi, hteo da naruči njegovu pesmu Mata.

Škoro je na konferenciji za novinare u saboru rekao da se incident dogodio pre dve sedmice.

Pokazujuću fotografiju pretučenog Vinkovčanina, Škoro je rekao da ga je posetio nakon incidenta i dodao da smatra nedopustivim da se „teške telesne povrede kvalifikuju kao remećenje javnog reda i mira“, preneo je hrvatski javni servis HRT.

Škoro je rekao da mu je mladić ispričao da je osetio nekakvu netrpeljivost u prostoru u kojem su se nalazili, ali da je ipak naručio pesmu Mato, posle čega je usledio udarac u glavu a potom, kako je kazao, i „klasično cipelarenje“.

Mato je, inače, u Škorinoj pesmi seoski mangup, pijanica i raspikuća, kojeg selo ne voli. Ali, onda 90-tih, kada je domovina pozvala na odbranu, on se prvi odazove, odbrani je i vraća se u selo kao heroj.

Škorina konferencija za novinare usledila je dve sedmice od navodnog incidenta i dva dana nakon što je nepoznati počinalc oskrnavio srpsku zastavu u Varaždinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.