U trendu

Slučaj navodnog pritiska za bolju ocenu dostavljen policiji

ZAGREB – Prosvetna inspekcija je u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji utvrdila određene nepravilnosti, nakon što je profesorka matematike izjavila da je supruga hrvatskog predsednika Sanja Musić Milanović na nju navodno izvršila pritisak da promeni već zaključenu ocenu njenom sinu.

Nadzor Prosvetne inspekcije pokrenut je po službenoj dužnosti nakon što je zagrebački Jutarni list objavio da je supruga predsednika Republike gotovo sedam dana posle završetka nastave uputila mail direktorki škole Zdravki Martinić-Jerčić u kojem ju je upozorila na nepravilnosti na nastavi matematike, a nakon čega su, navodno, promenjene ocene koje su već bile zaključene.

Nalaz inspekcija komentarisao je ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuks rekavši da je u celom nalazu ključna direktna izjava profesorke matematike da se od nje tražilo da promeni ocenu.

On je novinarima rekao da je Prosvetna inespekcija sve prosledila nadležnim službama, odnosno sve je prijavljeno policiji koja ima ovlašćenja da ispita profesorku.

„Utvrdi li se da je bilo zahteva od profesorke matematike da dopisuje ili menja ocene i kada saznamo ko je to radio, odnosno zahtevao izmenu i dopunu ocena, taj će onda snositi sankcije“, rekao je Fuks, preneli su zagrebački mediji.

Ako se utvrdi da je to bio neko iz škole, dodao je, „postoji mehanizam kako ministarstvo može da deluje protiv takvih osoba“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar