U trendu

Smrtna kazna za četvoricu osuđenih za silovanje i ubistvo

NJU DELHI – Sud u Indiji izdao je danas nalog za izvršenje smrtne kazne nad četvoricom muškaraca koji su osuđeni 2012. godine za grupno silovanje i ubistvo jedne devojke u autobusu u Nju Delhiju, što je podstaklo proteste širom zemlje i privuklo pažnju sveta zbog čestih slučajeva seksualnog nasilja u toj zemlji.

Izvršenje kazne vešanjem zakazano je za 22. junuar, prenosi AP, pozivajući se na novinsku agenciju Pres Trast of Indija (PTI).

Nalog se očekivao otkako je Vrhovni sud Indije odbio prošlog meseca jednu od poslednjih žalbi za reviziju osuđenih muškaraca.

Predsednik Indije i dalje može da interveniše, ali se ne očekuje da će se to dogoditi.

Žrtva je bila 23-ogodišnja studentkinja, koja je napadnuta kada se vraćala kući iz biskopa, zajedno s prijateljem, kada su ih šestorica muškaraca namamilui u autobus.

Kako nikog nije bilo na vidiku, oni su pretukli metalnom šipkom muškarca, koji je bio s njom, silovali devojku i naneli joj velike unutrašnje povrede tom šipkom.

Devojka i njen prijatelj izbačeni su nagi na ulicu, a ona je preminula dve nedelje kasnije.

Četvorica muškaraca osuđeni su na smrtnu kaznu, dok se jedan, kako se navodi, obesio u zatvoru pre početka suđenja, mada njegova porodica tvrdi da je ubijen.

Šesti napadač je bio maloletan u vreme napada i osuđen je na tri godine popravnog doma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.