U trendu

Snažna mećava sa velikim snegom pogodila Istočnu obalu SAD

Snažna mećava sa velikim snegom i udarima vetra skoro jačine uragana zahvatila je danas severoistok Sjedinjenih Američkih Država.

Nevreme je izazvalo poplave u priobalnom području i nestanke struje, dok su meteorolozi upozorili da bi situacija mogla da se pogorša tokom dana.

Mećava je pogodila delove 10 američkih saveznih država i pojedine gusto naseljene gradove, uključujući Filadelfiju, Njujork i Boston.

Sneg visine 30 centimetara napadao je u delovima obale Nju Džersija i istočnom Long Ajlendu.

U Bostonu bi, prema prognozama, snežni pokrivač mogao da dostigne visinu i do 60 centimetara, a u obližnjim područjima i do metar.

Na ostrvu Nantaket u Masačusetsu duva vetar jačine do 113 kilometara na sat, a u istočnom delu te savezne države i u Roud Ajlendu više od 95 kilometara na sat.

Aviokompanije su otkazale više do 4.500 letova širom SAD, objavljeno je na sajtu Fajtaver (FlightAware), a prekinut je ili ograničen železnički saobraćaj od Bostona do Vašingtona.

Delovi 10 država su pod upozorenjem na mećavu: Mejn, Nju Hempšir, Masačusets, Roud Ajlend, Konektikat, Njujork, Nju Džersi, Delaver, Merilend i Virdžinija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar