U trendu

Sneg izazvao probleme i u regionu

ZAGREB/SARAJEVO – Padavine i zimski uslovi izazvali su probleme u saobraćaju u Hrvatskoj, a snega ima na većini puteva u Gorskom kotaru i Lici.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri te Dalmaciji, i obrnuto, javlja Hrvatski auto-moto klub.

Snažan vetar takođe izaziva probleme na Jadranskoj magistrali.
Sneg pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, delu Dalmacije, centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme, prenosi N1.

U većem delu BiH zbog snega saobraćaj se takođe otežano i usporeno odvija, javila je Fena. Na deonicama puteva u južnim krajevima saobraćaj se odvija se po mokrim kolovozima – saoptteno je iz Auto moto saveza BiH.

Na području Romanije zabrana je prometa za teretna vozila. Na deonicama preko planinskih prevoja obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.