U trendu

Snimak brutalnog hapšenja studenata u FRA izazvao uzbunu

PARIZ – Na internetu se pojavio video snimak brutalnog hapÅ¡enja studenata koji su u Parizu protestovali i izazvao uzbunu i bes uoči novih protesta najavljenih za vikend.

Na snimku koji je napravljen u utorak, u mestu Mant-La-Ŝoli na obodu Pariza, vidi se grupa studenata koja kleči na kolenima sa rukama povijenim iza glave, okruşana pripadnicima policije u punoj opremi, čija se lica ne vide od ski maski koje nose kao deo opreme, prenosi AP.

U jednom od snimaka čuje se policajac koji kaÅŸe „Evo razreda koji se lepo ponaÅ¡a“.

Video snimak proširio se na društvenim mreşama i izazvao lavinu kritika od strane trgovinskih sindikata i levičarskih stranaka na račun policijske brutalnosti, navodi agencija.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Kristof Kastane kazao je u petak da je u tom mestu uhapšena 151 osoba i dodao da su neki od njih nosili oruşje.

Takođe je naglasio da niko od studenata nije povređen.

Studenti Å¡irom Francuske pridruÅŸili su se protestima koji u toj zemlji traju nedeljama, a oni protestuju zbog reformi obrazovnog sistema.

Generalni sekretar najvećeg trgovinskog sindikata Francuske Se-Åœe-Te (CGT) Filip Martine je komentariÅ¡ući taj video snimak, u intervjuu za francuski „Mond“ kratko kazao „jednostavno ne tučete decu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar