U trendu

Snouden: Voleo bih da se radi o vanzemaljcima, ali nije tako

MOSKVA – Bivši radnik američke CIA Edvard Snouden, povodom serije obaranja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) iznad SAD i Kanade, za koje se nagađa da su vanzemaljskog porekla, kazao je da je reč o „konstruisanoj panici“, napravljenoj kako bi se novinari bavili time, umesto važnijim stvarima.

„Nisu vanzemaljci. Voleo bih da su vanzemalji, ali nisu. To je samo dobra stara konstruisana panika, privlačna priča koja osigurava da će se novinari baviti balonima, umesto budžetom ili bombardovanjem (kao na primer Severnim tokom). Do sledećeg puta“, napisao je na Tviteru Snouden, koji godinama živi u Rusiji.

Bela kuća saopštila je ranije danas da ništa ne ukazuje na to da iza serije neidentifikovanih objekata, oborenih iznad SAD i Kanade, stoje vanzemaljci.

„Znam da su se postavljala pitanja, neki su bili i zabrinuti zbog ovoga, ali ne, ne postoji ništa što ukazuje na vanzemaljce“, rekla je portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

U nedelju, američko ratno vazduhoplovstvo je saopštilo da ne odbacuje mogućnost vanzemaljskog susreta, niti je odbacilo bilo kakvo objašnjenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.