U trendu

SNV otvorilo račun za pomoć stanovništvu Banije

ZAGREB – Srpsko narodno veće (SNV) otvorilo je račun za pomoć stradalima na Baniji, a u prikupljanje se uključila i Srpska pravoslavna crkva.

U okviru humanitarne akcije „Banija je naša kuća“, Srpsko narodno veće otvorilo je multivalutni račun u Zagrebačkoj banci na koji svi koji žele mogu da uplate sredstva za nabavku svega što je neophodno stanovništvu centralne Hrvatske pogođeno zemljotresom.

Račun je: IBAN: HR5223600001501530334, Zagrebačka banka, Primalac: Srpsko narodno vijeće, Gajeva 7, Zagreb, uz naznaku: Za humanitarnu akciju „Banija je naša kuća“. Za uplate iz inostranstva SWIFT: ZABAHR2X

Osim toga, u prostorima Srpskog privrednog društva „Privrednik“ u Zagrebu danas i narednih dana primaju se donacije za stanovništvo Banije.

Prikupljaju se higijenske potrepštine, zaštitne maske, kabanice, ćebad, prenosni punjači za mobilne, ručne lampe, vreće za spavanje, najilon/cerade, topla odeća i suva hrana.

SNV je odlučilo da novčana sredstva, planirana za akciju “Badnjačka solidarnost“, odnosno pakete namenjene ljudima na terenu povodom nadolazećih praznika, preusmeriti za pomoć ljudima na području Petrinje, Gline i Siska, piše hrvatski portal nedeljnnika Novosti.

Obezbeđen je, kažu, i šleper crepova i cigli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.