U trendu

Šojgu: NATO koncentriše 40.000 vojnika u blizini granice RUS

MOSKVA – NATO koncentriše 40.000 vojnika i 15.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike u blizini ruskih granica, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Sveukupno, „blizu ruskih granica biće koncentrisano 40.000 vojnika i 15.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući strateške avione“, rekao je on, preneo je TAS S.

Šojgu je istakao da Rusija preduzima korake da odgovori na preteću vojnu aktivnost NATO, velike vežbe kombinovanih oružanih snaga i vazdušno-desantne snage, pokazale su da su trupe spremne da osiguraju nacionalnu bezbednost.

„Preduzeli smo relevantne mere kako bismo delovali na preteću vojnu aktivnost Alijanse“, naveo je ruski ministar odbrane.

Šojgu je rekao da je u okviru kontrolnih događaja i obuka u zimskom obrazovnom periodu, izvršena nenajavljena inspekcija borbene gotovosti trupa zapadnog i južnog vojnog okruga.

Prema njegovim rečima, dve armije i tri velike jedinice vazduhoplovnih snaga uspešno su raspoređene na zapadne granice Rusije i područja obuke i borbene prakse.

„Trupe su pokazale punu spremnost i sposobnost za vođenje operacija radi osiguranja vojne bezbednosti zemlje. Trenutno su ove jedinice uključene u vežbe“, naglasio je Šojgu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar