U trendu

Šojgu pozvao britanskog kolegu u Moskvu

MOSKVA – Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu pozvao je ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa da poseti Moskvu kako bi razgovarali o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Sergej Šojgu potvrdio je svom britanskom kolegi spremnost da razgovara o svim aktualnim bezbednosnim pitanjima i na osnovu principa reciprociteta predložio je da se pregovori održe u Moskvi, u bilo koje vreme koje odgovara britanskom ministru odbrane“, navodi se u saopštenju, preneo je Sputnjik.

U svom obraćanju Šojgu je podsetio Volasa „da su strane pokazale mogućnost za vođenje konstruktivnog dijaloga tokom posete ruske delegacije Londonu 2013. godine“, gde su održani pregovori ministara spoljnih poslova i ministara odbrane u formatu „2+2“.

„Obnavljanje kontakata u duhu dobronamernosti između Rusije i Velike Britanije doprineće smanjenju tenzija u Evropi“, istakao je Šojgu u pismu britanskom kolegi.

Prethodno je Volas tokom izlaganja u parlamentu pozvao ruskog kolegu Sergeja Šojgua da poseti London, istakavši da je britanska strana spremna da razmatra pitanja koja se ticu opšte bezbednosti i da vodi razgovore u pozitivnom duhu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar