U trendu

Šojgu: Uspostavljamo 20 vojnih formacija kao odgovor NATO

MOSKVA – Ministarstvo odbrane Rusije uspostaviće oko 20 novih vojnih jednica i formacija na zapadu zemlje, u znak odgovora na aktivnosti NATO, na čelu sa SAD, u zapadnom strateškom području, saopštio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

On je rekao da vojna pretnja na zapadnom strateškom pravcu nastavlja da raste, navodeći da države članice NATO, predvođene SAD, povećavaju intenzitet letova strateške avijacije, prisustvo ratnih brodova sa krstarećim raketama i broj vojnih vežbi, prenosi TAS S.

„Akcije naših zapadnih kolega uništavaju svetski sistem bezbednosti i primoravaju nas da preduzimamo adekvatne mere u znak odgovora. Mi neprekidno usavršavamo borbeni sastav vojske. Oko 20 vojnih formacija i jedinica biće formirano u Zapadnom vojnom okrugu do kraja godine“, rekao je ministar.

Šojgu je dodao da će ove organizacione mere biti „sinhronizovane sa isporukom naprednog naoružanja i vojne tehnike“.

On je dodao da je ove godine planirano da se vojnicima u Zapadnom vojnom okrugu, vojnoadministrativnoj jedinici Oružanih snaga Ruske Federacije, sa štabom u Sankt Peterburgu, isporuči oko 2.000 sistema naoružanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.