U trendu

Šolc: Neredi Bolsonarovih pristalica ugrožavaju demokratiju

BERLIN – Nemački kancelar Olaf Šolc osudio je danas nerede koje su izazvale pristalice bivšeg predsednika Brazila, ultra-desničara Žaira Bolsona.

Nemački kancelar ocenio je da koordinirani upad u institucije u Braziliji predstavljala atak na demokratiju koji ne može biti tolerisan.

„Nasilni napadi na demokratske institucije su napad na demokratiju koji se ne može tolerisati“, objavio je Šolc na svom Tviter nalogu i naveo da Nemačka stoji uz aktuelnog predsednika Luisa Inasija Lule da Silva, prenosi Rojters.

Sudija Vrhovnog suda Brazila Aleksandar de Moraes odlučio je sinoć da suspenduje guvernera Brazilije Ibaneiza Roša na 90 dana, navodeći da je odgovoran za bezbednosne propuste koji su omogućili pristalicama bivšeg predsednika Bolsonara da izvrše upade u zgrade federalne vlade Brazila.

Pre odluke o suspenziji, guverner Roša je izjavio da je najmanje 400 ljudi uhapšeno posle upada u ključne vladine zgrade u Braziliji, poručivši da će krivci „platiti za počinjene zločine“, preneo je Si-En-En.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar