U trendu

Špirić: Postoji spremnost za razgovor

SARAJEVO – Zamenik predsedavajućeg Doma naroda BiH Nikola Špirić rekao je posle neformalnog sastanka sa predsedavajućim Doma naroda Bakirom Izetbegovićem i drugim zamenikom Draganom Čovićem da postoji spremnost za razgovor bez međunarodnih posrednika.

Špirić tvrdi da ne postoje stvari o kojima se politički ne može razgovarati.

„Ako nema razgovora, nema ni dogovora. BiH nakon 25 godina od Dejtona je u situaciji da visoki predstavnici nameću zakone. Moramo izlaziti iz te situacije, a taj dogovor neće raditi niko iz vana. Drugarski smo razgovarali o svim izazovima, postoje stvari gde imamo različita viđenja“, rekao je Šprić novinarima nakon razgovora sa Izetbegovićem i Čovićem.

Špirić je naveo da sve materije koje se mogu zakonski oblikovati, traže politički dijalog.

„Bili smo mi u parlamentu blizu nekih krucijalnih rešenja, pa se od toga odustajalo“, podsetio je Špirić.

Špirić je rekao da se uvek govori da je problem u SNSD-u.

On je istakao da je danas razgovarano otvoreno o izazovima i problemima kojih su svi svesni, te da je dogovor da unutrašnji dijalog mora da postoji.

“ Drago mi je da preovladava stav da razgovori u BiH nemaju alternativu i da se o svim otvorenim pitanjima razgovara bez posrednika“, rekao je Špirić, preneli su banjalučki novinari.

Izetbegović je nakon sastanka izjavio da je spreman da razgovara sa srpskim članom Predsedništva BiH „jedan na jedan“ bez prisustva Čovića i međunarodnih predstavnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.