U trendu

Sporazumi iz Tirane odmah stupaju na snagu

TIRANA – Sporazumi koji su danas potpisani u Tiranu, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ praktično odmah stupaju na snagu, poručili su danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev.

Na pitanje novinara koji su rokovi primenu sporazuma, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se sve primenjuje odmah.

„Idemo odmah sa svim, sve primenjujemo odmah. Moramo da završimo sve oko elektronskog potpisa, tu smo blizu, i kada to završimo onda nemamo više problema ni sa radnim dozvolama, ni sa bilo čim“, rekao je Vučić.

On je pojasnio da je jedino za CEFTA potrebno oko šest 6 mesedi da proknjiži sve, o čemu su ih predstavnici CEFTA danas informisali.

„Ali, to će za sve građane da počen da važi odmah. Moguće je da imamo tehničke probleme, ali to ćemo rešavati u hodu. Ovo su velike stvari i ogromne promene“, rekao je Vučić.

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da će se odmah stvari pokrenuti.

„Danas smo ovo potpisali, sada će ljudi, koji već imaju interakciju između naše tri zemlje, imati sasvim drugačiji način da svoje proizvode dovoze sa jednog na drugo mesto“, rekao je Rama.

Makedonski premijer Zoran Zaev dodao je da ostaje još da zažive identifikacioni brojevi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.