U trendu

Sprečena katastrofa: Ukrao kamion pun gasa, krenuo ka centru Barselone suprotnom trakom (foto)

Španska policija pucala je na vozača kamiona sa gasom kako bi ga sprečila da izazove katastrofu u centru Barselone, prenosi britanski „Telegraf“.

Neimenovani vozač je kamion pun gasa vozio neprilagođenom brzinom (više od 100 kilometara na sat) i to suprotnom trakom, jureći ka centru grada.

https://twitter.com/JohnMatthewHall/status/834003930250084353

Policija ga je nekoliko minuta jurila, što se pretvorilo u pravu filmsku poteru na ulicama glavnog grada Katalonije, da bi jedan od policajaca morao da puca u bočne prozore kabine kako bi primorao vozača da zaustavi vozilo, prenosi britanski list.

Tokom jurnjave nekoliko velikih boca sa gasom ispalo je iz prikolice, i nekim čudom nisu eksplodirale. Međutim, jedna osoba je povređena jer je boca sa gasom pala na automobil koji je bio u pokretu.

Policija je saopštila da je vozač uhapšen, ističući da je ukrao kamion i iz za sada nepoznatih razloga jurio ka centru grada. Prema podacima lokalnog lista „La Vangardija“, uhapšeni je državljanin Švedske. Policija nije isključila da je u pitanju pokušaj terorističkog napada, imajući u vidu nedavne napade radikalnih islamista koji kao glavno oružje u poslednje vreme koriste prevozna sredstva, najčešće kamione (Nica, Berlin…).

Šveđanin je doživeo lakše povrede, a nakon što je dobio tretman u bolnici prebačen je u policijsku stanicu na ispitivanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.